Modalen Elveigarlag

Fiske for heile familien

Rognplanting 2021

Kommenter innlegget

Rognplanting i Modalselva startet den 14. april i strålende sol.

Det kom deltakere fra både Norce, Voss Klekkeri og Elveeigarlaget. Oppstart på Sandane klokken 09:00 med pakking av lakserogn, der 600 000 rognkorn ble fordelt. Noe av rogna skulle graves direkte ned i grusen mens ca 1/3 ble pakket i vibert bokser før de ble gravd ned.

Å grave rogna ned i vibert bokser gjøres for å kunne si noe om klekking og overlevelsen frem til «swim up» hos yngelen.  I år ble alle rogna gravd ned i grus. Dette ble gjort oppstrøms Hellandsfossen helt opp til Nåmdalselven. Bakgrunnen for at det ikke ble satt rogn i grusen fra Helland til Mo, er at en ikke ønsker å røre disse feltene med naturlig gyting fra lakseoppvandringen i fjor høst. 

Det ble en lang dag i 4 graders vann, men med flotte folk og varm kaffe innimellom. I år har vi for åttende gang lagt grunnlaget for en god årsklasse her i elven, så da krysser vi fingrene og håpe på å få se dem komme tilbake om noen år.

//

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s